sobota, 15 października 2011

Cherry White

Niby kawa, ale bardziej deser kawowy. Kilka warstw, każda o innym smaku. Efektowny i bardzo smaczny.


Składniki:

3 łyżki wiśni w soku ( dałam ze słoiczka)
1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 szklanka mleka 
4 kostki białej czekolady
1 filiżanka kawy

Wiśnie z sokiem podgrzać, zagęścić mąką ziemniaczaną. Czekoladę rozpuścić w 1/2 szklanki mleka. Na dole wysokiej szklanki układamy wiśnie, potem powoli wlewamy mleko z rozpuszczoną czekoladą, czekamy chwilkę. Pozostałe mleko ubijamy na piankę i przekładamy do szklanki. Na samym końcu ostrożnie wlewamy kawę, która zatrzyma się pomiędzy czekoladą, a pianką.
Smacznego!:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz