wtorek, 1 listopada 2011

Trufle piernikowe

Coś jak ziemniaczki, kasztanki z cukierni, bardzo smaczne, słodkie i szybkie w przygotowaniu - bez pieczenia!


Składniki:

250 g pierniczków w czekoladzie ( bez nadzienia )
2 łyżki mielonych orzechów włoskich
5 łyżek wiśniówki
2 łyżki marmolady wieloowocowej
150 g mlecznej czekolady

Pierniczki bardzo drobno pokruszyć, przesypać do miseczki, dodać mielone orzechy i marmoladę. Wlać wiśniówkę i dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Z przygotowanej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie oblać każdą truflę stopioną polewą czekoladową, udekorować według uznania i odstawić do zastygnięcia.
Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz