poniedziałek, 14 listopada 2011

Przekąska: onion rings & ham chips

Małe co nieco. Crispy crunch idealne nadaje się na imprezę. Co najważniejsze, ta przekąska "nie zamula" tak jak chipsy czy słodycze. Polecam!


Składniki:

średnia porcja:
2 cebule
8 - 12 plastrów szynki
1 jajko
3 - 4 łyżki mąki pszennej
bułka tarta
przyprawy

Cebulę pokroić w talarki, obtaczać najpierw w mące, później w jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju po 1 - 2 minuty z każdej strony.
Szynkę pokroić i przyprawić według uznania ( u mnie słodka papryka, bazylia, czosnek ). Włożyć do mikrofali, nastawić opcję grill na 4 minuty.
Gotową cebulę i szynkę wymieszać, można podać z sosem ( np. czosnkowym - zmieszać kilka łyżek kefiru/śmietany/jogurtu z granulowanym czosnkiem ).
Smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz